Vandaag gaan we vroeg op pad. Omdat we dat willen? Nou, niet direct. Het heeft meer te maken met onze Duitse buren, die al om 06.00 uur in de ochtend hun zelfbedachte tent gaan inpakken. 

Vooral de mannelijke helft van het echtpaar is erg actief. Moeder de vrouw vindt het nog te vroeg, blijft demonstratief doorslapen terwijl haar partner stug doorsloopt, en zij vindt zichzelf na enige tijd in haar slaapzak in de open lucht terug 😳

Door al het gedoe is een groot deel van de ‘zeltwiese’ al zeer vroegtijdig wakker. Nou komt dat weer niet zo heel slecht uit, want de lucht is 100% onbewolkt dus het belooft een warme dag te worden. Laten we dus maar met de Duitsers meedoen en op tijd op stap gaan. 

Wat warm! 

En zo beginnen we all ruim een uur eerder dan gewoonlijk aan onze etappe die ons naar de Kaltersee moet brengen. Dit bergmeer ligt zuidelijk onder Bolzano en de etappe daar naartoe is dik 70 kilometer vanaf Naturns. Een optimistisch plan, want de temperatuur loopt vandaag zeer snel op naar ruim 35 graden. Het wordt dus zweten en plakken. Zodra je stopt met fietsen lopen de stralen van je af, dus is het credo vandaag ‘ Vooral doorfietsen!’. 

En dat alles in een overigens prachtig decor. Wat is de omgeving hier toch machtig mooi! Waarbij aangetekend dat de dalen tussen de bergen vooral worden ingevuld met eindeloze boomgaarden. Appels, appels en nog eens appels. Echt eindeloos, want we rijden er nu al zon’n 70 kilometer doorheen ( als het niet meer is) en er komt geen eind aan…. De Betuwe is er niets bij.

We maken vooral dalende kilometers, maar hier en daar moet er ook nog wat geklommen worden, vooral bij de plaats Eppan. Daarna verandert het landschap langzaam maar zeker, de appelbomen maken plaats voor druiven. Dit gedeelte van de etappe voert ons door een gebied dat de romantische weinstrasse wordt genoemd. Opnieuw wordt ons klimwerk beloond met enkele prachtige uitzichten, maar het is wel jammer dat het daarbij zo loeiheet is. We worden dan ook oprecht blij wanneer we rond een uur of drie in het dal dat voor ons ligt de Kaltersee zien. Een aanlokkelijk groenblauw bergmeer met de enkele fijne plekken om het water in te springen.

Na een rondje van de zaak ( we kiezen de verkeerde aanrijroute en fietsen enkele onnodige kilometers om het meer) komen we aan bij de camping die ‘belegt’ is, goed Duits voor ‘uitverkocht’. Nu schrikken we daar niet meer zo van, meestal geldt dat niet voor fietsers met kleine tentjes.En inderdaad, we krijgen een fijn plekje in de schaduw en bouwen ons winkeltje weer op. Aansluitend belonen we onszelf met een heeeeerlijke duik in de Kaltersee en een uurtje luieren in de schaduw.

De avond wordt afgesloten met een hapje eten bij het restaurant in de buurt, want boodschappen doen om zelf te koken is hier niet goed mogelijk. Geen straf hoor 😉

Morgen hopen we Trento te bereiken. Opnieuw wordt boodschappen doen een lastig ding, want Maria Hemelvaart is een feestdag in Italië waarop bijna alles gesloten is. We zullen zien! 

Dagafstand 72km
Totaal 1534km