Langzaam maar zeker nadert de kust….. nog een handvol kilometers, dan kunnen we de Middellandse Zee vanaf ons fietsje zien. We denken daar nog 2 korte fietsdagen voor nodig te hebben. Als we heel erg doordouwen kunnen we de klus ook in 1 dag klaren, maar waarom zouden we..? We hebben vakantie, het is nog steeds erg warm, dus uitsloven heeft voor niemand enige zin..

Vandaar dat we ook vandaag een beperkte etappe maken. Vanaf het wijndomein in Brissac tokkelen we naar St.André-de-Sagonis, een afstand van een kleine 40 kilometer. We beginnen de rit met een klim naar ruim 300 meter hoogte. Het eerste stuk is hiervan enigzins steil, het daaropvolgende deel van enkele kilometers is meer vals plat. Omdat het nog wat vroeger in de morgen is gaat het allemaal vrij soepel, de zon is nog niet op z’n warmst. Waar we wel warm van worden zijn de mooie vergezichten die we voor onze inspanning terug krijgen.
20160804_094100
Op de top aangekomen krijgen we nog een spectaculaire verrassing. Op de borden langs de weg lezen we dat we tijdens de naderende afdaling de Gorge du Herault induiken. We laten ons lekker naar beneden rollen en genieten van de als maar mooier wordende omgeving. De rivier de Herault kronkelt zich beneden ons tussen de bergen door, een prachtig plaatje. We stoppen regelmatig om foto’s te maken. Na enige tijd bereiken we St.Guilhem-le-Desert, een wel heel schilderachtig dorpje langs de route. We hangen even heerlijk een uurtje de toerist uit en storten ons vol overgave in dit bezienswaardige dorpje. Het is hier behoorlijk druk met toeristen die door de nauwe straatjes wandelen, maar dat vinden we na alle rust en stilte van de afgelopen dagen alleen maar leuk.

20160804_105004

Na een fijn oponthoud (met ook nog een picknickje) rijden we de Gorge verder uit naar onze camping in Saint-André. We twijfelen of we wel op deze camping willen staan omdat de kwaliteit hiervan in ons routeboekje nogal wordt afgekraakt. Dat blijkt echter onzin, we treffen een nette camping aan met een groot zwembad en keurige voorzieningen. De inmiddels vertrouwde duik in het bad is snel genomen (vandaag is het opnieuw 33 graden). Aan het eind van de middag trekt de lucht ineens vervaarlijk dicht, maar verder dan wat waaien en dreiging komt het tot op het moment van schrijven niet.

20160804_122150

Vanaf de camping waar we nu zien is het nog een handvol kilometers naar de kust. Bijna klaar. Raar idee eigenlijk……

Dagafstand 42km
Totaal 1256km