Gisteren was best een pittige dag. Om die reden hebben we dan ook afgesproken onszelf vandaag met het fietsen wat minder onder druk te zetten. Het belooft opnieuw een zeer warme dag te worden, dus we kiezen voor een korte etappe naar Brissac. Hier zit een camping op een wijndomein, een idee dat ons wel aanspreekt 🙂

Net als gisteren verloopt de start van de route wat rommelig. Nadat we een flinke afdaling vanaf de camping maken moeten we vanuit Saint Hyppolite een paar kilometers bergop fietsen. Geen probleem, ware het niet dat we opnieuw over een hele drukke weg worden gestuurd. Dat begint wel op te vallen: sinds we in het Zuidelijke deel van Frankrijk zitten komt het steeds vaker voor dat we gedeelten van vervelend drukke wegen moeten berijden.

Die stukken zijn weliswaar in de minderheid, maar op het moment zelf toch knap vervelend. Vandaag wordt uw redacteur zeker 2 keer op een haar na van de sokken gereden door een voorbij scheurende vrachtwagen. We halen opgelucht adem wanneer we af mogen slaan van deze weg die eigenlijk helemaal geen ruimte biedt voor fietsers. Eerlijk is eerlijk: Vanaf de afslag is de route ineens heeel mooi! We fietsen over een weg dwars door talloze wijngaarden met uitzicht op hoge grijze rotsen.

IMG_1445
In de Languedoc

De borden langs de weg vertellen ons dat we nu in de Languedoc zijn aangekomen, voor ons een nieuw en dus onbekend gebied. Laten we het er op houden dat de eerste kennismaking zeker prettig is! Na wat fietskilometers komen we in een schilderachtig dorpje waar we een lekker bakkie doen, daarna trappen we de laatste kilometers weg naar camping Domaine d’Anglas. Op deze camping van het gelijknamige wijndomein krijgen we een fijn plaatsje toegewezen met veel schaduw. Daarna is de keuze snel gemaakt; zwembroek aan en snel de rivier De Herault in, die pal achter de camping langs stroomt. Hier genieten we de rest van de middag van de zalige plek langs de rivier. We lezen een boekje, zwemmen wat…. Heerlijk!

Het valt ons al luierend op hoe enorm heet het is als je rechtstreeks in de zon gaat zitten. De thermometer geeft 33 graden aan; niet voor niets wordt de Languedoc ook wel “De Bakoven van Frankrijk” genoemd. Nu beseffen we ons ook iets meer wat er gisteren niet helemaal lekker ging toen we behoorlijk afgedraaid aankwamen op de camping…. Waarschijnlijk iets te weinig geluisterd naar het zeer warme weer…….

’s Avonds besluiten we deze fijne dag met een hapje bij het campingrestaurant. Uiteraard met een flesje wijn van het Domaine d’Anglas 🙂

Dagafstand 22km
Totaal 1214km