We hebben de afgelopen dagen al heel wat verschillende overnachtingsadressen gehad, elk met z’n eigenaardigheden. Het adres van vandaag dus ook. Nadat we gisteren in het pension al een orthodoxe bisschop tegen het lijf liepen was er vandaag de ontbijt-ervaring. We hebben het nog niet eerder meegemaakt dat je daags tevoren een nummertje krijgt uitgereikt waarmee je de volgende dag je afgepaste kaas- en vleeswaren uit de koelkast kunt halen, voorzien van jouw lotnummer. En waarmee ook de tafelnummering vastgesteld is. En waar op die tafel dan precies een afgemeten hoeveelheid brood en thee klaar staat. Dus niet ergens anders gaan zitten! Gründlichkeit…….

Van minder naar mooi

Wij zetten de komende dagen de laatste etappes in naar Wenen. En vandaag staat een relatief korte trip naar Willersbach op het menu. Eerst steken we bij Mauthausen de Donau over met het veer. Direct na Mauthausen begint er een stuk van 12 kilometer recht toe- recht aan. Alsof je de Afsluitdijk doet. En zonder plekje om even een lekker bakkie te doen. Totale leegte, alleen maar vlak land, bos en water. Net op het moment dat uw correspondent er grondig genoeg van krijgt verschijnt gelukkig de plaats Grein op de borden. En als bij toverslag verandert het landschap. Prachtige beboste heuvels, geen ‘Donaukanaal’ maar een slingerende rivier en tal van leuke dorpjes. Hier worden we vrolijk van! Vrijwel tegelijkertijd breekt de zon ook goed door en komt het beloofde zomerse weer voor de dag.

20150803_124008

Op de camping

Als de kilometerteller op 56 km stokt komen we aan bij ons overnachtingsadres, de camping van de familie Krenn. Ook weer zo’n adres. De hele familie Krenn is betrokken bij het wel en wee van het gasthof en de camping. Zo kan het gebeuren dat in de stube van het gasthof Opa Krenn in zijn rolstoel luidkeels snurkend een slaapje doet. Ondertussen accepteert zoon Krenn van de gasten de ene betaling na de andere zonder bon en stopt het geld rechtstreeks in de broekzak…..

Wij staan nu op een tentenveldje aan de Donau. Morgen en woensdag hopen we nog 2 goeie etappes te maken, waarna we donderdagmorgen Wenen binnen fietsen. Een mogelijke tegenstander kan het weer worden; voor morgen staan voorspellingen tot 33 graden op het menu, en woensdag zelfs tot 35 graden. Al met al een ongekende vakantie, we hebben nog nooit zoveel zon in 1 vakantie mogen meemaken….!

Dagafstand 56km
Totaal 1492km

20150803_135148