Vandaag is de dag na het passeren van de Reschenpas. Zoals gezegd was dat het hoogste punt van onze vakantie. En wat doe je na zo’n hoogste punt? Precies ja: afdalen.

En dat is wat we vandaag hoofdzakelijk gedaan hebben. Dalen. En da’s geen straf hoor. Zeker omdat het afdalen in een heeeerlijk gangetje gaat. Tamelijk rustig, soms even bijtrappen, soms wat remmen, en dat kilometers lang. En dat alles over een buitengewoon mooi aangelegd fietspad dat vrijwel autovrij de rivier de Adige volgt. Wat ons betreft nestelt dit fietspad zich in de top van de mooiste Europese fietsroutes. 

Wat een uitzicht

Elke kruising van de fietsroute met de autoweg is superduidelijk beveiligd, het asfalt van de route is grotendeels top, de informatieborden langs de route zijn heel duidelijk en het wemelt van de plekjes om te picknicken. En alsof dat nog niet genoeg is…. dat uitzicht…… wat een landschappelijke ansichtkaart waar we doorheen mogen rijden. Aan beide zijden van de weg torenen de Alpen hoog boven ons uit, en dat alles tegen een schilderachtig bewolkte lucht. 

Appels, appels en nog eens appels

En die wolken zorgen ervoor dat het sowieso vandaag een perfecte fietsdag is, want de temperatuur blijft daardoor met 25 graden aangenaam warm. Grappig detail is dat we vandaag ook kilometers lang tussen de appelboomgaarden doorrijden. Onafzienbare landerijen met appelbomen in allerlei soorten. Nooit geweten dat er zoveel appeltjes nodig zijn! We lezen later dat dit deel van Tirol 10% van de Europese appelconsumptie verzorgt.

Op de waldcamping

Kortom: Deze dag mag de boeken in als een hele mooie, makkelijke fietsdag die al tegen 14.00 uur klaar is. We eindigen bij de Waldcamping in Naturns. Daar moeten we even een half uurtje wachten met inschrijven vanwege de mittagsruhe van de eigenaars. Zodra de receptie weer bezet is krijgen we een plekje toegewezen op het veldje voor fietskampeerders. Op zich niet gek dat de camping hier een speciale voorziening voor heeft want het fietspad langs de Adige wordt zeer intensief gebruikt door fietstoeristen. Waarschijnlijk levert dat ook aardig wat klantjes op; net als nu, want het veldje staat vol met tentjes en fietsen. Gezellig hoor, al die verschillende nationaliteiten bij elkaar 😊. 

Vanavond hebben we om het geheel een Italiaans tintje te geven een eigengemaakte spaghetti genuttigd. En ten tijde van dit schrijven wordt er een kopje koffie geserveerd met een sambucca d’r bij. Hoe Italiaans wil je het hebben?

En wat nu?

Morgen weer verder. We blijven dan de Adige enkele dagen volgen tot deze rivier in het noordelijke deel van het Gardameer uitstroomt. Daarna volgt het laatste stuk naar Verona. We hebben uitgerekend dat we wat rustiger aan kunnen fietsen, want anders zijn we wel tamelijk vroeg in Verona.

Dagafstand 48
Totaal 1462km