Helaas, geen blauwe lucht deze morgen. Dat was toch beloofd door de weersgoden? Een dikke wolkenlaag hangt tegen de bergwanden rondom Imst aan. Wel een sprookjesachtig gezicht hoor, maar waar blijft de zon…?

Het antwoord : Die laat op zich wachten tot tegen 15.00 uur. Pas dan breekt het wolkendek goed open en krijgt de zon alle kans. Maar eerlijk gezegd is dat latere tijdstip niet zo erg, want vandaag maken we een redelijk inspannend ritje waarbij een brandende zon op je bol nou ook niet zo super wenselijk is. De temperatuur is met 22 graden top, het is droog, dus eigenlijk kunnen we spreken van perfect fietsweer. 

Het doel van vandaag is het stadje Pfunds. Daar ligt een camping waar we graag willen kamperen. Deze plek is niet zomaar gekozen, het vormt een perfect uitgangspunt voor onze volgende etappe: De koninginnerit over de Reschenpas naar Italië. Pfunds ligt precies op het startpunt van de klim die ons daar gaat brengen. De teleurstelling is dan ook groot wanneer René tijdens het fietsen een appje binnenkrijgt van de beoogde camping waar hij uit voorzorg had gereserveerd: ‘sorry, we hebben geen plek’. 

Moeilijke campings

Potverdorie, wat is dat toch met die campings hier? De ene keer wordt je in een hoekje weg gepropt, de andere keer is de camping gesloten en nu is er weer geen plek…. We hebben eerdere fietsvakanties gehad waarin het ons geen enkele moeite kostte om overnachtingen te regelen, maar in deze gebieden is ‘ zomaar aan komen waaien’ blijkbaar heel lastig. René laat zich niet voor 1 gat vangen en bedelt alsnog via Whatsapp om een plekje. We zijn maar met een klein tentje en 2 fietsen, daar moet toch wel een plekje voor te vinden zijn? Na enige onderhandelingen stuurt de camping een duimpje: gelukkig, we mogen komen kamperen!

Prachtige tocht

De fietstocht van Imst naar Pfunds valt in één woord te beschrijven: Prachtig! Vorig jaar deden we deze route ook al, maar dan in omgekeerde richting. Nu fietsen we stroomopwaarts, waardoor er wel meer klimmeters in de rit zitten. Maar onveranderd blijft de mooie natuur, de hoge bergen, de wild stromende Inn en de fraaie uitzichtpunten die we tegenkomen.

In Landeck doen we een bakkie koffie en wat boodschappen, en daarna rijden we via Prutz naar de eindbestemming Pfunds. De camping is snel gevonden en ziet er leuk uit, met een zwemmeertje dat gevuld is met steenkoud water uit de bergen. Het sanitair stelt bijzonder weinig voor maar het prachtige uitzicht op de bergen maakt een hoop goed. We maken een duik in het meertje, bouwen ons kampje weer op en regelen eindelijk weer eens onze eigen maaltijd op de primus. Kijk, zo hoort kamperen te zijn!

Morgen wacht ons zoals gezegd de grootste beklimming van deze vakantie. Via de Reschenpas doen we 3 landen aan en hopen na de afdaling ergens in Italië onze tent op te slaan. Spannend! De vorige vakantie richting Verona mislukte het plan om de Zwitserse Süstenpas succesvol op te fietsen. Wijs geworden door die ervaring hopen we de rit op de juiste wijze aan te pakken. Dus nu geen beklimming op het heetste moment van de dag terwijl je al 40 kilometer achter de kiezen hebt. We starten morgenochtend bijtijds en zonder een lange aanloop. Nu maar eens kijken of dat beter gaat….🤞

Dagafstand 59km
Totaal 1370km