Aan alle mooie dingen komt ooit een eind…. En dus ook aan de fietsvakantie, editie 2021. Vandaag voltooien we onze ronde langs de Loire met de etappe naar Saumur. Drie weken geleden zijn we hier gestart, en wordt het tijd om daar de auto weer op te halen.

Omstreeks 10.00 uur rijden we weg van de muggencamping in Chinon. Er resteert ons een traject zo’n 50 kilometer om in Saumur te komen. Daarna moet we nog een kilometer of 8 doorfietsen, want de auto staat nog bij de allereerste camping die ruim buiten de stad ligt. Aan het weer zal het vandaag opnieuw niet liggen: de hemel is staalblauw, de wind is er nauwelijks en het kwik zal oplopen richting de 30 graden.

Plakken en zweten

Verrassend genoeg is de etappe die we vandaag doen qua inspanning de zwaarste, zo ontdekken we tijdens de rit. We verlaten het dal van De Vienne en rijden via de heuvels naar het einddoel. Dat betekent ‘heuveltje op heuveltje af’, onder een brandende zon. Net als bij de korte klim van gisteren is het weer zweten en plakken geblazen. Maar opnieuw is het wel goed te doen, met onze conditie zit het blijkbaar nog wel snor. Je moet gewoon geen haast hebben op dit soort warme dagen, rustig aan, dan kom je vanzelf boven.

Tegen 13.00 uur bereiken we Saumur. Omdat we de stad via de heuvels benaderen komen we -net als gisteren in Chinon- vanaf de hoge zijde het centrum binnen. Vanaf de plek waar het kasteel van Saumur staat storten we met vliegende vaart het centrum binnen. Nog even doorrijden naar de Loirebrug, en daar maken we onze finishfoto ( zo langzamerhand is dit een goed gebruik geworden). Hoppa, weer een rit die van de bucketlist af kan!

Auto ophalen en terug

Tenslotte rijden we de laatste kilometers naar onze auto weg. Ja hoor, hij staat er nog. Enigszins spannend is of-ie nog start. Vorig jaar kregen we na onze korte fietsvakantie in Friesland de onaangename verrassing dat de accu van de auto leeg was gelopen. Pas na hulp van de lease-organisatie konden we toen weer wegrijden. Maar gelukkig is dat nu allemaal niet aan de hand, het karretje start braaf met rijden wanneer we daarom vragen.

Tenslotte rijden we weer terug naar Saumur. Hier heeft René voor enkele dagen een plek op een fijne camping gereserveerd. De eerste keer dat we iets hebben gereserveerd, en da’s maar goed ook want na aankomst gaat het bordje ‘complet’ op de deur van de receptie. De camping is blijkbaar populair, en da’s niet zo gek wanneer je je realiseert dat het 30 graden zomers is terwijl men hier over een fraai zwemgebeuren beschikt.

En wanneer de avond valt gaan we naar Saumur voor een feestelijk etentje, want Petra is vandaag ook jarig! En met het etentje sluiten we ook de fietsronde op een fijne manier af. We hebben het naar ons zin gehad. Los van een periode met wat buiig weer hebben we -zeker de laatste dagen- prachtig weer gehad, we hebben een hoop gezien en we hebben geen nare tegenvallers gehad. We hebben net geen 1000 kilometer gefietst, maar met nog één in te vullen vakantieweekje voor de boeg zullen we daar zeker alsnog overheen gaan.

Tenslotte…..

En dus resteert er nog 1 weekje vrije tijd, die we deels in Frankrijk en deels in Nederland gaan doorbrengen. Even niet meer elke dag fietsen maar even lekker luieren. Voor iedereen die op de website met ons mee heeft gefietst en/of berichtjes heeft achtergelaten: Dank je wel! Tot volgend jaar!

Dagafstand 61km
Totaal 993km