De voorlaatste etappe van deze vakantie is alweer aangebroken. We rijden van Savonnières naar het toeristische plaatsje Chinon. Aansluitend volgt dan morgen nog de rit naar Saumur, waarna onze rondreis er weer op zit. Eerst maar eens in Chinon zien te komen!

En dat kost eerlijk gezegd weinig moeite. Opnieuw hebben we een zonovergoten, windstille dag en voert de route ons over het algemeen langs interessante plekken. Zoals eerder gezegd vinden we de rivier de Cher als leidraad voor de route echt heel leuk. Je fietst door aardige dorpjes, over dijkjes, er valt het nodige te zien. Onderweg stoppen we natuurlijk ook nog even voor een bakkie, met uitzicht op het langsstromende water.

Hé, een klimmetje

Vandaag hebben we sinds lange tijd ook weer eens een heus klimmetje op de fiets te verwerken. We rijden het dal van de Cher uit, richting rivier de Vienne, en daar moet voor gewerkt worden. Ondertussen is de thermometer opgelopen naar 31 graden, dus zwaar zwetend en plakkend rijden we bergje op en halen we toch vrij gemakkelijk de top.  Grappig, da’s voor ons allebei een deja vu met vorige fietsvakanties, waar we dit soort klim- en plakervaringen om de haverklap hadden. Het toont maar weer aan dat fietsen langs de Loire nou niet bepaald tot de zwaarste categorie behoort. 

Chinon rijden we binnen via de hoge heuvel waar het enorme kasteel van deze stad tegenaan gebouwd is. Om de camping te bereiken laten we ons naar beneden storten, maar niet nadat we eerst gedubbelcheckt hebben dat de camping echt in het dal en dus niet heuvelopwaarts ligt ?

Aldaar aangekomen treffen we een leuke kampeerplaats aan en volgt de routine van het tentje opbouwen. Inmiddels zijn we daarin zo goed geworden dat het Nigor tentje in nog geen 5 minuten volledig staat.

Prikkende muggen

Na enkele minuten komen we er achter dat de camping wel één stevig nadeel kent: Het barst er van de muggen. En niet alleen tijdens de avonduren, ook overdag prikken die etterpijpen er al lustig op los. Da’s dus wel een minnetje, maar voor de rest niets dan goeds over Chinon. We wandelen aan het eind van de middag door het centrumpje van deze leuke plaats en strijken neer op een mooi terras. Dat bevalt ons zo goed dat we ter plekke besluiten daar ook maar het avondeten tot ons te nemen. Zo kan het gebeuren dat we bijna 3 uur later het terras weer verlaten….?

En zo zit deze voorlaatste etappe er ook weer op. Morgen de afsluiting naar Saumur. Jammer maar helaas…..

Dagafstand 55km
Totaal 932km