Het is bewolkt maar gelukkig wel droog wanneer we vandaag op pad gaan voor onze tweede etappe, op weg naar de Franse Lichtstad. We denken tot in Noord-Brabant te kunnen komen, liefst ergens achter Breda. Monter stappen we op het stalen ros en peddelen eerst naar Kinderdijk. KinderdijkNa een fotomomentje (samen met andere talloze vooral buitenlandse toeristen) wordt de reis vervolgd naar Dordrecht, alwaar tijd wordt ingelast voor een koffie-met-gebak momentje. Wanneer we ook dat onderdeel succesvol afgerond hebben fietsen we richting de Moerdijkbrug. En dat is wel een aparte ervaring om overheen te fietsen.  Natuurlijk is het minder leuk dat het fietspad over deze brug pal langs de snelweg A16 en het voorbij razende verkeer ligt, maar het uitzicht over het Hollands Diep en de achterliggende polders maakt veel goed.

SVR-camping in Ulvenhout

Wanneer aan de overkant gekomen duiken we de polder van Binnen-Moerdijk in en lassen een picknick met rustmoment in. Ook niks mis mee. Wanneer we vervolgens verder zuidwaarts rijden doemt al vrij snel Breda op. Mooi zo, dat hebben we maar weer gefikst! Nog een stukje verder, kort achter Breda, ligt Ulvenhout en daar moet een camping zijn. Aldaar aangekomen vinden we een kampeerplekje op keurige camping De Beekhoek, een enigszins ‘uit de hand gelopen’ SVR-camping die meer trekken heeft van een commercieel vakantiebedrijf dan van een boerderij. Niet dat dit veel geeft hoor, we hebben het goed naar ons zin!

Zo verloopt deze (volledig vlakke) route vandaag weer als een zonnetje, en zullen we morgen België induiken voor onze 3e etappe!

Dagafstand 82 km
Totaal 140 km