Vandaag stappen we om 10.30 uur op voor onze  fietsvakantietocht naar Parijs! We zullen de route naar de de Franse hoofdstad op twee manieren gaan opbouwen: De heenweg fietsen we grotendeels aan de hand van de legendarische Jacobsroute; terug zullen we gebruik maken van de Lichtstadroute van Paul Benjaminse. We gunnen onszelf twee weken de tijd om deze route te volbrengen, iets wat volgens onze berekeningen haalbaar moet zijn.

Het is een ideale dag om te starten met deze tocht: Met een lekker windje in de rug, een half bewolkte lucht en 19 graden is het prima fietsen. Langs de Leidsevaart fietsen we vanuit Haarlem naar Leiden, om vervolgens Zoeterwoude en Benthuizen te passeren. Een mooie route om te doen, we worden netjes langs de (te?) drukke delen van Zuid-Holland geloodst en genieten van onze eerste kilometers.

Het eerste einddoel: Zevenhuizen

Het einddoel van de startetappe is camping De Koornmolen in het plaatsje Zevenhuizen. We rijden al om 14.30 uur de keurige camping op, die onderdeel blijkt uit te maken van een groter bungalowpark. Dat kent ook zo zijn voordelen, want de camping is daardoor ook voorzien van een keurige brasserie. Kijk, daar worden we nog vrolijker van! Aangezien de overnachting op de camping slechts 10 euro kost is er wel wat budget over voor een lekker hapje 🙂

Camping de Koornse Molen in Zeventhuizen

En zo eindigt onze eerste dag, op weg naar de Lichtstad!

Dagafstand 58km
Totaal 58km