Het is ergens rond 8 uur wanneer we wakker worden. We hebben een prima nachtrust in ons trekkerstentje gehad maar nu begint het toch wel warm te worden. Tijd om in te pakken en camping De Koekoek (“Laat zien die handjes!”) te verlaten. De start van onze tweede vakantiedag staat voor de boeg.

Het is nog geen 10.00 uur wanneer we bepakt en bezakt de camping afrijden, maar niet na ons eerst van onder tot boven in de zonnecrème te hebben gezet. Geen overbodige luxe want de lucht is strakblauw, en de zon brandt er op dit vroege tijdstip al ongenadig op los. Dat belooft een warm tochtje te worden, en…. Dat wordt het ook!

Vier provincies door…….

We tokkelen vanuit Tienhoven meer zuidwaarts, op weg naar ons uiteindelijk officiële startpunt Maastricht. De route verloopt grotendeels over rivierdijken, en dat fietst erg leuk. Mooi zicht op het water, mooi zicht op de polders en de vele pittoreske dorpjes. Opvallend genoeg snijdt de route vandaag maar liefst 4 provincies aan: Een stukje Zuid-Holland, een stukje Utrecht, Gelderland en tenslotte West-Brabant. Ook passeren we de Lek, de  Maas en enkele kleinere stroompjes die we met het voetveer oversteken. Erg leuk allemaal.

Het pontje van Arkel naar Spijk brengt ons met droge voeten over De Linge

Het pontje van Arkel naar Spijk brengt ons met droge voeten over De Linge

Maar bij Nederhemert gaat het toch even fout. De pont daar doet op zondag geen dienst. Het komt ons op een pittig stukje omfietsen te staan, maar uiteindelijk weten we vlakbij ‘‘s-Hertogenbosch de Maas over te steken. Na een smakelijke lunch in deze mooie stad rijden we de laatste kilometers weg. We kiezen als overnachtingsplek voor een minicamping in Boxtel, zo’n 15 kilometer onder ‘’s-Hertogenbosch.

Plakken en zweten….

Het fietsen is vandaag een relatief koele klus zolang we maar op de fiets zitten, vooral vanwege de tegenwind die we de hele dag hebben. Dat was niet voorspeld maar komt nu wel goed uit. Maar zodra we afstappen is het zweten en plakken geblazen. De thermometer wijst halverwege de middag een ruime 30 graden aan. Zuid-Franse taferelen op het Brabantse Land. We besluiten daarom tegen 16.00 uur te stoppen, en gaan naar camping Den Oorsprong. Daar vallen we met de neus in de boter: De eigenaar is vandaag 60 jaar geworden, dus is er groot feest. Dat hebben wij weer. Na een paar goed gekozen complimenten gemaakt te hebben over zijn jeugdige uitstraling zijn we van harte welkom om het feest met familie, vrienden en medekampeerders mee te vieren. Maar eerst effe douchen en de vieze fietskleding uitdoen!

Fris gewassen nemen we deel aan de festiviteiten en later op de avond eten we nog een lekker hapje in een nabijgelegen restaurant. Vandaag was er vanwege de hitte weinig tot geen zin om zelf te koken.

Morgen denken we in België te arriveren. De routeplanner stuurt ons een stukje door het Belgenland, op weg naar Maastricht. Het belooft morgen nog 2 graden warmer te worden. We gokken (en hopen) daarom op een verblijf met een zwembad….

Dagafstand 81
Totaal 162km