En dooorrrr…..  vandaag reizen we naar ons startdoel van de fietsvakantie, de plaats Saumur aan de Loire. Daarvoor moeten we nog 450 kilometer in de auto zitten, iets wat we door de afgelopen jaren niet meer echt gewend zijn. Maar de rit verloopt voorspoedig, dus voordat we het weten rijden we al het departement van de Loire in. Vandaag weinig tegenslag vanwege de roemruchte zaterdag-vakantiedrukte op de snelwegen. En da’s mooi.

 Alleen vlak voor het eind van de rit worden we op de snelweg overvallen door een gigantische plensbui, zo hevig dat ons het zicht volledig wordt ontnomen en diverse automobilisten hun voertuig maar de vluchtstrook opsturen. Na een kwartiertje is dat ook weer over, maar de regen blijft met vlagen voor de rest van de middag en avond wel bij ons. Het tentje kunnen we nog droog opzetten, maar daarna moeten we enkele malen vluchten voor regenbuien. Tot twee keer toe schuilen we in ons tentje, maar vanwege de compacte afmetingen is dat geen pretje. Later kiezen we voor het overdekte terras van de camping, dat gaat een stuk beter ?

Mosseltjes en wijn

Het terras is ook de plek waar we de avondmaaltijd genieten. De campingeigenaar bereidt moules frites voor de gasten.  Door dit vooruitzicht vervalt bij ons logischerwijze de wens en noodzaak om zelf te gaan koken. Samen met een glaasje witte wijn is dit een traktatie. Aansluitend raken we aan de praat met campinggasten Jan en Marjan uit Diever, die ook aanschuiven vanwege het mosselgala. Het gesprek dat ontstaat is boeiend en zorgt ervoor dat we enkele witte wijntjes later als hekkensluiters het terras verlaten….. ?

Morgen starten we echt met fietsen. Dan laten we de auto en overbodige spullen achter op het parkeerterrein tegenover de camping. Wat dan nog resteert zijn onze fietstassen met de inmiddels zo vertrouwde inhoud. Het doel is om tot Chinon te komen, daar zit een -ogenschijnlijk- leuke camping. Het weer wordt even afwachten, de buien van vandaag zijn er waarschijnlijk morgen ook nog wel.  Een nat pak behoort dus tot de mogelijkheden. Gelukkig zijn de verdere vooruitzichten goed, op de lange termijn staat er geen regen op de lijst en blijven de temperaturen aangenaam. Mooi zo!