Als geen ander weet ik dat verhalen veel spannender zijn als er dingen mislopen. In ons geval kan dat betekenen: Lekke banden, fietspech, de route compleet verkeerd rijden, verschrikkelijke weersomstandigheden, campings die niet meer bestaan, en ga zo maar door. Voor de lezer toch altijd smeuïg: Geen beter vermaak dan leedvermaak.  Het is om die reden vervelend te moeten melden dat ook vandaag alles op rolletjes is verlopen. Het verbaast onszelf nog wel het meest, na de reis van vorig jaar waar we toch wel wat (weers)tegenslag hebben gehad.

op weg naar Nußhausen

Vandaag staat de trip van Inching naar Nußhausen op het menu, over een afstand van 67 kilometer.  En zoals zojuist gesteld: De reis verloopt als een trein. De weersomstandigheden zijn perfect (half bewolkt, 23 graden), de wind steekt stevig op maar grotendeels vol in de rug waardoor de reis meer dan voorspoedig verloopt. En vooral het belangrijkste: net als gisteren is de omgeving echt prachtig. Het dal van de rivier Mühltal blijft oogstrelend mooi met beboste hellingen, kastelen, kleine dorpjes en autovrije wegen. Tot aan Nußhausen aan toe vervelen we ons geen moment in dit nationaal park waar we nu al bijna 3 dagen doorheen fietsen. Een verschil met gisteren is dat vandaag de zondagfietsers ontbreken. Het is dus weer ‘vakantiefietsers onder elkaar’ waardoor het wel een stuk rustiger is op de fietspaden.

20150727_140212Weg bij de wespen

Mede door de rugwind komen we al vroegtijdig op onze camping ‘Kastlhof’ aan. Omdat het bijbehorende gasthof nog gesloten is kiezen we zelf maar een plekje op de camping uit. Nadat we ons hele circus hebben opgezet komen we er achter dat het ter plekke barst van de wespen. Heel romantisch om in een oude boomgaard te gaan kamperen, maar het rottende fruit op de grond trekt hordes wespen aan. Verplaatsen dus. Terwijl we andere plek vinden waarschuwt een naburige kampeerder ons dat we nu echt van plan zijn om pal naast een ander wespennest te gaan staan. Inderdaad zien we een bordje dat ons er op wijst ruime afstand te houden. Uiteindelijk vinden we een mooi plekje zonder vervelende insecten.

20150727_195519

s ‘Avonds eten we een hapje in het gasthof. Alhoewel het woord ‘hapje’ niet echt van toepassing is. Na 14 dagen Duitsland weten we weer dat de keuken hier qua keuze beperkt maar vooral ‘veel voor weinig’ is. Voor zover we ons herinneren hebben we voor een ruime terrasborrel + avondeten voor 2 personen nog geen keer méér dan 4 tientjes betaald. Kom daar in Nederland maar eens om!

Dagafstand 67 km
Totaal 1082 km

de uitzichttoren van Nußhausen