We moeten opletten dat het niet de gewoonte gaat worden… 😉De dag van gisteren herhaalde zich bijna op identieke wijze. Droog weer, heel af en toe een zonnetje, bijna geen wind… en lekker fietsen! Hoe fijn is dat, op weg naar Augsburg.

Vanochtend nemen we eerst afscheid van onze camping aan de Donau. En wanneer we dat zeggen, dan is het aardig om te melden dat we inmiddels een groot aantal rivieren in deze vakantie gezien en gevolgd hebben. De Vegt, de Maas, de Rijn, de Main, de Neckar, nu dan de Donau en enkele kleinere rivieren zoals de Jagst en de Kocher. Overigens is de aanwezigheid van de Donau van korte duur, deze kruisen we alleen zodra we de camping verlaten. En “Schön und blau” is de Donau hier bepaald nog niet, eerder modderig en smal.

En over de camping: die is ook opmerkelijk. Toen we er gisteren arriveerden maakte deze een nogal desolate indruk. Een volledig leeg tentenveldje en een paar caravans langs het water. Maar gisteravond werd het plots heel gezellig in de biergarten. Het terras raakte bevolkt met lokale bewoners en wat vakantiegasten. Grappig, onze tent stond nog net niet op het terras zelf. Een trekkerstent met ingebouwde biergarten, zeg maar 😀

Door naar Augsburg

Vandaag aanvaarden we dus de reis naar Augsburg. En deze trip verloopt wederom als een zonnetje. De wegen zijn goed, er is vrijwel geen wind, er valt geen regen en het landschap is vriendelijk en weids, met kleine kleurrijke dorpjes die we passeren. Vooral de voormalige spoorlijn die we vandaag voor een groot stuk volgen is een feestje. Die lijn loopt van Welden naar Augsburg, is ruim 17 kilometer lang en kent heeeeel trage stijgingen maar daardoor ook heeeeel fijne trage afdalingen. Je gaat je zowat zelf een trein voelen.

De buitenwijken van Augsburg dienen zich dan ook eerder aan dan we verwachten. En tegelijk ervaren we ook de enorme drukte rondom een grote stad. Da’s altijd weer een bijzonder aspect aan fietsvakanties; door vele dagen in landelijke stilte te fietsen komt de hectiek van een stad extra hard binnen. We voelen allebei instinctief dat we geen zin hebben om ons daar in te gaan storten en fietsen direct door naar de camping, zo’n drie kilometer buiten Augsburg gelegen.

De camping

Ook op de camping zelf ervaar je de stad overigens nog wel want het rumoer van de snelwegen is hier goed hoorbaar. De camping waar we nu staan is vooral een doorgangsoord voor campers en caravans die op weg zijn naar het Zuiden. Maar voor de tentkampeerders is er tussen alle peperdure kampeerauto’s een redelijk veldje overgelaten waar we nu samen met 3 andere mensen staan. 

Zojuist hebben we ons maar weer eens op een goed Duitsch menu gestort. Morgen verder naar de Aaler See, en een dag later komt dan Garmisch Partenkirchen aan de beurt. Daarna laten we – als het goed is- Duitsland achter ons.

Dagafstand 51km
Totaal 1064km