Opstaan en gaan….. vandaag verlaten we Beaugency. Maar gatverdamme… Horen we nou weer regen…? Jawel, steeds nadrukkelijker klettert de regen op het tentzeil. Precies op het moment dat wij beginnen te denken over opstaan. Dat wordt weer een gegoochel om alles droog in te pakken.

Precies om 08.30 uur vangt de bui aan. Echt irritant, want inpakken met regen is een vervelend onderdeel van fietskamperen. We proberen ons verblijf in de slaapzak nog even te verlengen, en tot ons genoegen neemt na een minuut of 20 het gerikketik op het tentzeil af. Waarna het helemaal droog wordt, en binnen enkele minuten zelfs de zon komt opzetten. En dat is dan precies het weerbeeld van de afgelopen dagen. Soms een kortstondige bui, merendeels droog,  vrij fris voor de tijd van het jaar en vooral weel (tegen)wind. Een wind die overigens vandaag een stuk minder heftig is. Gelukkig. 

ff Stoppen…

Ook vandaag moeten we fietsrit nog 2x onderbreken voor een ontlading van een passerende regenwolk, maar dat zijn dan ook buitjes waar je op kunt wachten. Voor de rest is het eigenlijk vrij aardig weer. En ook de route, die ons langs de grote plaats Blois voert, stelt niet teleur. Het eerste deel bestaat nog uit het welbekende tracé van dijken, maar daarna is het behoorlijk afwisselend met pittoreske dorpjes en fraaie uitzichten.

Ons reisdoel vandaag is het plaatsje Onzain.  Daar hebben we een ouderwetse ‘municipal’ op het oog. In de verte zien we camping al liggen, die er wel wat ongeorganiseerd uitziet. Tot onze opluchting blijkt het echter een standplaats voor rondreizende zigeuners te zijn, en dus niet onze overnachtingsplek ? Een handvol kilometers later bereiken we wel onze camping. En da’s inderdaad weer een municipal zoals we ze de afgelopen weken hebben leren kennen: Best oké, maar ook wel een tikkeltje desolaat. Later op de dag melden zich gelukkig nog wat meer kampeerders zodat het geheel een wat meer gezellig aanzien krijgt.

Boodschapjes mee

Op basis van onze ervaring voelden we al aankomen dat Onzain geen uitgebreide keuze aan boodschappen zou bieden, zeker niet op zondag als de complete middenstand in de middag haar deuren sluit. Daarom hebben we al in Blois de boodschappen gedaan, wat nu heel goed uitkomt. We kunnen dus een borrelmomentje organiseren en koken ons eigen potje bij de tent. 

Zo sluiten we weer een etappe af. Morgen rijden we door naar Amboise waar we een rustdagje willen houden. De eerste van de hele vakantie!

Vanaf de camping zijn regelmatig luchtballon te zien.

Dagafstand 56km
Totaal 806km