Oei…. Een avondje zwaar tafelen in goed Frans gezelschap, dat hakt er stevig in. De wekker van de dag er na komt zeker een uur te vroeg. Maar uw redacteur is geen zeurpiet dus… Huppetee, keurig gewassen en gestreken aan de ontbijttafel voor een goed petit dejeuner. Daarna de tassen inpakken, en rond 09.15 uur zitten we weer op de fiets. Vandaag wacht er een wat langere rit naar Beaune, een grotere plaats langs de Autoroute du Soleil. Het weer vandaag: Zwaar bewolkt, kans op regen.

Het eerste deel van de route voert ons door een bosrijk gebied. De wegen door dit bos zijn niet zo best, deels onverhard en vaak verraderlijk door diepe kuilen en gaten. Op deze heuvelachtige weg is er na een klimmetje van vervolgens lekker snel afdalen dus geen sprake. Na een handvol kilometers wordt de weg gelukkig beter en kunnen we goed vaart maken. We sjezen door een licht heuvelig gebied, de hellinkjes stellen niet zo veel voor. Onderweg doen we nog een picknick in de schaduw van de kerk, daarna rijden we de resterende kilometers weg.

Gigantische boskapwerkzaamhexen die we onderweg tegenkomen

Gigantische boskapwerkzaamheden die we onderweg tegenkomen

Zonnebloemen en wijnvelden

Al om 14.30 uur naderen we Beaune. Eerst moeten we nog onder de roemruchte Autoroute doorfietsen, daarna zien we tot onze verrassing de eerste wijnvelden in het landschap verschijnen. Samen met enkele zonnebloemvelden krijgen we hierdoor al een aardig “Zuid-Frans” gevoel. En om dat gevoel compleet te maken krijgen we vandaag geen druppel regen, in tegendeel, de zon laat zich steeds meer zien.

Onze fietscomputer loodst ons vervolgens keurig naar de Municipal van Beaune. Daar zien we een groot bord ‘complet’ op de oprit staan. Terwijl we het kantoortje van de camping binnenlopen wordt er net een Nederlandse camperbezitster afgepoeierd, die mopperend het pand verlaat op zoek naar een andere camping. Wij krijgen als fietskampeerders vervolgens keurig een plek toegewezen 🙂 Dat blijft toch een mooi fenomeen. Het lijkt er op dat campingbedrijven de stilzwijgende afspraak hanteren dat wandelaars en fietsers niet de deur wordt gewezen. Zo lang we nu fietskamperen zijn we nog nooit weggestuurd bij een volle camping!

Treurig stilleven

Treurig stilleven

Achter de heg

Na enkele ogenblikken staat ons tentje weer en na wat opfriswerk drinken we een wijntje en koken we voor de verandering weer eens zelf ons potje. Inmiddels is de avond gevallen op deze camping die vooral opvalt door de grote heggen waarmee iedere plek afgescheiden wordt van de andere. Daardoor heb je geen idee wie je buren zijn of dat er überhaupt medekampeerders zijn. Wel weer een groot verschil met de vorige campings waar we gestaan hebben. Dit is typisch zo’n kampeerplaats waar vooral heel veel Nederlanders 1 nachtje staan, op weg naar het zonnige Zuiden.

Morgen weer verder!

Dagafstand 67km
Totaal 761km