Wij vermoeden zo dat Nederland geschokt zal zijn door het ongeluk met het vliegtuig van KLM/ Malaysian Airlines. Door Internet zijn wij uiteraard ook goed op de hoogte van het gebeurde, en dan vooral van het zinloze van deze tragedie. Je kunt alleen maar hopen dat de daders gevonden en berecht worden, alhoewel dat niets teruggeeft aan alle nabestaanden.

imageHet klinkt wat bot in de oren maar onze trip naar de Zuidkust gaat toch gewoon door. Vandaag staat een zéér warme etappe op het menu, vandaar dat we al om 06.30 uur opstaan om de warmte zoveel mogelijk voor te zijn. Zo kan het gebeuren dat we al om 08.15 uur bepakt en bezakt van de camping af rijden…. alhoewel rijden…? De helling vanaf de camping is super steil, dus er rest ons niets anders dan lopend de fiets naar boven te duwen. Vanaf het hoogste punt merkt René al na enkele meters dat hij een lekke voorband heeft….

Met indrukwekkende snelheid wordt de band gewisseld (in de Formule 1 racerij zou men er trots op zijn geweest) waarna de rit naar Port sur Saone aanvaard kan worden. Het eerste deel van de route verloopt op rolletjes. De hellingen zijn goed te doen, de temperatuur is nog redelijk en de stemming is top. Om 11.30 houden we een pauze om even te lunchen en wat te luieren. Maar om daarna op gang te komen… het is inmiddels loeiheet geworden, het asfalt stinkt van de warmte en we mogen nog een kilometer of 25 fietsen. Dat is geen plezierritje meer. Met de nodige inspanning weten we het einddoel omstreeks 14.00 uur te bereiken, de Municipal van Port sur Saone.

Dit is wat je ziet wanneer je ligt te relaxen...

Dit is wat je ziet wanneer je ligt te relaxen…

Op naar het zwembad

Daar is onze accu dan ook volledig leeg. Gelukkig is de camping – net als gisteren- voorzien van een fraai gemeentelijk zwembad. Daar spenderen we rest van de middag. En ’s avonds trakteren we ons zelf op een fijn restaurant (dat hadden we al veel eerder willen doen maar er was in de vorige dorpen simpelweg niets om uit te kiezen). Pas tegen 22.00 uur kunnen we tegen elkaar zeggen dat de temperatuur buiten weer aangenaam is.

We weten nog niet goed wat we morgen gaan doen. Opnieuw wordt er grote hitte voorspeld terwijl het meest logische reisdoel op bijna 70 kilometer afstand ligt. We weten nog niet of we daar wel trek in hebben. Morgen weer een dag!

Voorbeeld van een multifunctionele fiets

Voorbeeld van een multifunctionele fiets

Dagafstand 61 km
Totaal 931 km