Deze vakantie verloopt anders dan verwacht. Dat mag ook gezegd worden van de dag die we vandaag beleefd hebben. Van een desolate camping tot een luxe hotel, we maken het allemaal binnen 24 uur mee. En dat terwijl de hitte ons nog steeds blijft teisteren. Het lijkt inmiddels bijna gewoon dat de thermometer tot 43 graden oploopt. Poeh……

We verlaten vandaag de camping in Montalieu om de reis te vervolgen naar tussenstation Lyon. Vanuit die stad willen we dan onze verdere reis gaan bedenken. Het ligt voor de hand om de ViaRhona te blijven volgen, maar dat besluiten we dan komen weekend wel.  Voor de trip naar Lyon hebben we nog 2 heel korte etappes in gedachten, en dat sluit weer goed aan bij de idioot warme weersverwachtingen voor de komende dagen. Vandaar dat we vandaag maar 18 kilometer zullen fietsen naar de volgende camping.  En omdat we al redelijk bijtijds wegrijden hebben we de volgende camping al omstreeks 10 uur bereikt 😆 

Niet leuk

Idioot vroeg natuurlijk, maar dat komt nu even zo uit. Maar op de  gekozen camping aangekomen worden we lichtelijk depressief. Is dit leuk? De kleine camping maakt een desolate indruk met wat verlepte stacaravans, en geen levende ziel in beeld. We maken een rondje over de camping maar komen werkelijk niemand tegen. Dat gaat ‘m niet worden. We besluiten dan maar door te karren naar de volgende camping in Hières-sur-Amby,  Dat is weliswaar een municipal die op de website niet zoveel voorstelt, toch maar kijken of we daar blij van worden.

We rijden een tiental kilometers door naar de municipal terwijl de zon steeds ongenadiger op onze bol schijnt.  We proberen de route wat draaglijker te maken door af en toe een ‘boerendouche’ te pakken. Zie het volgende filmpje voor hoe dat gaat!

Nog minder leuk

We arriveren om 11.30 uur bij de Camping Le Val d’Amby maar worden daar nog meer teleurgesteld. We zien een totaal verdord grasveld met geen enkele kampeerder. Ook geen beheerder, die komt alleen op afroep. Een boodschappenwinkel zit op 20 kilometer afstand. En verder is er vooral : Niets. Hier worden we echt niet vrolijk van. Wat te doen…? De zon gaat steeds heviger los, de temperatuur schiet omhoog. René gaat nog eens googlelen en ziet in het naastgelegen dorpje een betaalbaar hotel. Dat kan gezien de omgeving nooit veel zijn, maar niet geschoten is altijd mis.

Aldaar aangekomen treffen we een keurig hotel met een fraai restaurant. We boeken direct een kamer en hangen dus al om 11.45 uur onze fietsaspiraties vol overtuiging aan de wilgen. Op de airconditioned kamer komen we helemaal bij. En als we een uurtje later op het terras van een heerlijke lunch genieten zijn alle zorgen vergeten. En na een middagje heerlijk luieren in airco-temperaturen valt de avond in Amby en schuiven we aan voor een prachtig diner. De kok/eigenaar van het hotel streeft een vermelding in Gault Millau na en kookt als de brandweer. Echt heerlijk eten! 

top-eten in Hieres-sur-Amby

En verder

Zo neemt deze dag een opmerkelijk wending. Morgen reizen we verder en willen in één stevige etappe het centrum van Lyon halen. Hopelijk lopen de temperaturen niet nog verder op, want vandaag was al op het randje van we normaal gesproken aankunnen.

Dagafstand 30km
Totaal 572km