Nog héél even……..

En dan mogen we weer 😉 De fietsreis voor de zomervakantie 2023 lacht ons toe. Het doel van dit jaar: fietsen van Haarlem naar Verona. Wacht even….? Verona? Daar zijn we toch al een keer geweest?

En Inderdaad: in 2018 fietsten we al vanuit huis naar deze mooie stad in Italië. Maar de route die we dit jaar volgen is een andere.

Waar we in 2018 de gids van Paul Benjaminse als leidraad hanteerden is het het nu de beurt aan Hans Reitsma, die een route heeft uitgestippeld via Duitsland en Oostenrijk. En het mag gezegd worden: Die route is zéér populair bij vakantiefietsers. Dus de hoogste tijd dat wij daar ook eens een kijkje gaan nemen!

tijd om te vervangen

We zijn al een tijdje bezig met ons voor te bereiden op deze trip die ongeveer 1600 kilometer zal beslaan en waar we 4 weken de tijd voor nemen. En die voorbereiding bestaat dan vooral uit het vervangen van diverse fiets- en kampeerspullen.

We gebruiken onze fietsuitzet nu al ruim 10 jaar, dus sommige zaken begonnen langzaamaan om vervanging te vragen.

Zo hebben we onze beide fietsen bij Peereboom in Wageningen laten oppimpen. Dat wil zeggen: Op beide fietsen zijn de complete remsystemen van Shimano vervangen voor gloednieuw materiaal. Dat mocht na zoveel jaren trouwe dienst wel een keertje, zeker nadat vorig jaar 1 van Petra’s remmen het in Zwitserland begaf en geen enkele fietsenwinkel ons kon helpen ;-(

Daarnaast heeft René een ingrijpende beslissing genomen door een Pendix motor op zijn fiets te laten bouwen, dit in navolging van Petra die dat vorig jaar al liet doen. Opa gaat dus ook aan de ‘ondersteuning’, maar wel met het voornemen om deze in uitzonderingsgevallen te gaan gebruiken. Hopelijk.

Een nieuw huis

En of dat allemaal nog niet genoeg was hebben we ook in de buidel getast voor een nieuwe tent. Onze oude Nigor DoDo was na 6 jaar trouwe dienst tamelijk versleten. Enkele gaten in de hordeuren waren al in vorige vakanties geplakt en het zeildoek had inmiddels een sterk verweerd uiterlijk gekregen. Twijfel, wat zullen we doen? Het lot nam de beslissing voor ons: Toen we afgelopen week de tent gingen proefbouwen brak spontaan een tentstok doormidden. Ouderdom komt met gebreken. Vervangen die handel, met dank aan ons ouwe trouwe onderkomen.

Inmiddels hebben we een waardige vervanging aangeschaft: de Exped OuterSpace III. Een futuristische tent, voorzien van een heuse vestibule met (bijna) stahoogte. Fijn voor als het regent en je toch een droog plekje wilt hebben. We kunnen nu -wanneer nodig- met onze 2 stoeltjes ruim binnen zitten. En dat alles weegt slechts 3250 gram. Van het merk Exped gebruiken we ook al enkele jaren de slaapmatjes die ons uitstekend bevallen.  Hopen dat de nieuwe tent ons net zoveel vreugde gaat opleveren!

En om de feestvreugde helemaal compleet te maken heeft René de oude Garmin fietscomputer vervangen. De batterij van dat ding gaf irritant snel op, dus huppetee…. als we toch aan bezig zijn, dan ook maar een nieuwe Garmin.

De keuze is na uitgebreid onderzoek gevallen op de 1040 solar; dit machientje gaat ons helpen de weg naar Verona vlotjes te vinden. Door de betere hardware worden routes sneller berekend, een duidelijke verbetering t.o.v. zijn voorganger. Net als de batterij die meer dan 100 uur per lading meegaat. En die bijlaadt wanneer het zonnetje schijnt.  Mooi zo, da’s ook weer geregeld!

Op pad dus…!

Resteert nog iets te schrijven over de route. Maar een kaartje zegt meer dan 1000 woorden dus……. Klik op het kaartje voor een grote uitvoering.

Vanaf 20 juli a.s. stappen we op het stalen ros om de reis te aanvaarden. René zal weer gaan proberen om dagelijkse verslagen te maken.  Leuk wanneer je meeleest, maar voel je vooral niet verplicht! Schroom niet om je af  te melden wanneer je geen zin meer in hebt in de automatische toezending van mailtjes. En wanneer je zelf nog op pad gaat: Alvast een fijne vakantie toegewenst!