Nog even en daar gaan we…..

Nog een handvol dagen……..  En dan is het weer zover: We stappen op de fiets voor een (naar wij hopen) mooie reis naar het Zonnige Zuiden. Ditmaal vormt Italië het prachtige reisdoel, en om heel precies te zijn de stad Verona.  Het is voor het eerst dat we op het stalen ros naar Italië toe gaan. Een behoorlijke uitdaging, want daarvoor zullen we natuurlijk de Alpen moeten passeren! We hebben geen idee of we dit aankunnen maar weten wel dat er in noodgevallen een Zwitserse  trein beschikbaar is die ons over de hoogste toppen heen kan brengen.

Vandaag hebben we de eerste kleine stapjes van onze voorbereiding (en van de voorpret 🙂 ) getroffen. Het is een zonnige zondag, dus een uitgelezen moment om ons tentje uit de mottenballen te halen. Eens even kijken of alles nog compleet is en of we de handigheid met het opzetten nog hebben. Na wat gegoochel met het grondzeil staat onze Eureka tent binnen een handomdraai. En tot onze tevredenheid zien we dat alles nog netjes, heel en fris is. Mooi zo! Later maken we nog een boodschappenlijstje van wat kleine huishoudelijke zaken die we nog moeten kopen, daar hebben we de komende weken nog mooi de tijd voor.

De Route

Zoals ieder jaar is de exacte route die we gaan volgen nog gedeeltelijk een vraagteken. Wat vast staat is dat we de route van Paul Benjaminse naar Rome grotendeels gaan volgen. Die brengt ons via Duitsland, Frankrijk en Zwitserland naar het merengebied van Italië en uiteindelijk vlakbij Verona. In totaal wacht er een afstand van zo’n 1500 kilometer op ons.  Het eerder genoemde vraagteken zit ‘m vooral in de aanloop van de route, die officieel in Amsterdam begint. Dat betekent dat we dan eerst zo’n 250 kilometer door Nederland naar Maastricht gaan fietsen, alvorens we bij het Duitse Aken de Vennbahn optuffen.

Eerlijk gezegd hadden we ons vorig jaar al voorgenomen om niet meer  rechtstreeks vanuit huis te gaan fietsen. Dat was de afgelopen jaren best leuk, maar langzamerhand kennen we de Nederlandse doorgaande routes nu wel zo’n beetje. Aan de andere kant: als het lekker weer mocht zijn, dan is fietsen en kamperen in Nederland toch ook wel een feestje.

Trein of niet?

Rechtstreeks met de trein naar Maastricht of toch vanuit Haarlem gaan fietsen? Zoals voorgaande jaren ook het geval was zullen we de beslissing op de vertrekdag nemen. Dat is het fijne aan fietsvakanties: Je legt niets vast dus kan elke keuze zo weer omgooien wanneer je dat wilt. Bij mooi weer denken we  door Nederland te karren. Mocht het tegenvallen, dan nemen we de trein om alvast een stukje op te schieten. Waar naar toe? Geen idee, we zien wel!

[osm_map_v3 map_center=”50.6788,6.1909″ zoom=”9″ width=”100%” height=”800″ file_list=”../../../fietser/wp-content/uploads/2018/06/AmsterdamVerona.gpx” file_color_list=”purple” control=”scaleline”]