Zo, dat zit er op! Bij het schrijven van dit verslag zitten we op camping Gitzenweiler Hof, nabij Lindau aan de Bodensee. Achter ons liggen bijna 900 autokilometers. En om eerlijk te zijn: Dat autorijden blijft voor ons toch altijd een ‘moetje’. De laatste jaren vingen we de reis steeds fietsend aan, maar dit jaar dus eerst met de Kia. Het grote voordeel ten opzichte van voorgaande jaren: Ons startpunt van de fietsroute is nu totaal anders. Morgen kunnen we al de Alpen tegemoet fietsen!

Woensdag 20 juli start thuis onze vakantie. Nadat Petra haar laatste werkzaamheden voor De Baas heeft gedaan rijden we rond 12.00 uur weg. En die rit verloopt voorspoedig. Een paar uurtjes en 450 kilometer later stoppen we in het gehucht Taunusstein ( vlak onder Frankfurt) waar René een hotel heeft geboekt. Let wel: Het enige nog beschikbare hotel in dat gebied met airco, want buiten is het met 32 graden smerig warm. En s’avonds, wanneer we bij de aanpalende Italiaan gezeten zijn, breekt er een stevig onweer met regenbui los. Zijn wij even blij dat we (nog) niet voor de camping gekozen hebben…

En doorrrrrr…..

Op donderdag vervolgen we onze reis naar Lindau, de plaats waar vanaf we morgen willen gaan fietsen. De 400 autokilometers die we vandaag nog te gaan hebben verlopen tamelijk rommelig. Om de haverklap stuiten we op wegwerkzaamheden met bijbehorende vertraging, en ook staan we langdurig stil bij een ongevalsplek waar een vrachtwagen zich door de vangrail heeft geboord. Eerlijk gezegd hebben we nog mazzel, want op de andere weghelft staat bij dat ongeval een stilstaande file van meer dan 17 kilometer. 

5-sterrengekte

Tegen 16.00 uur arriveren we bij ons einddoel, de eerder genoemde camping Gitzenweiler. En daar belanden we in een lokaal gekkenhuis. Dit blijkt een 5 sterren megacamping te zijn; alleen het inchecken is al een gebeuren van jewelste. Een lange rij van caravans staat te wachten om ingeschreven te worden. Grappig, want de website van deze camping schetst toch een ander plaatje. ‘Rust en ruimte, reserveren hoeft niet, kies je eigen plek!’ Zelf kiezen zit er echter niet in, we moeten het doen met een aangewezen plaats waar je wel wat over kunt vinden….

We treffen onszelf nu dus aan tussen geparkeerd blik. Maar niet getreurd: het weer is vandaag bijzonder lekker, er is een groot zwembad, Oostenrijk ligt op loopafstand en het terras lonkt. Laat de vakantie maar beginnen! Morgen op de fiets! Maar nu eerst…