Je hebt soms van die dagen in een fietsvakantie…die moet je nu eenmaal maken om van A naar B te komen. Maar dat zijn géén dagen die op het lijstje ‘onvergetelijke reizen’ komen te staan. Vandaag was dus zo’n dag.

Al vroegtijdig verlaten we ons logeeradres in Nieder-Olm, overigens niet geheel vrijwillig. Er was maar een beperkt vroeg tijdslot beschikbaar om te ontbijten, vandaar. 😒

Maar niet getreurd, het is droog als we op de fiets stappen, en dat is -gezien de voorspellingen- al heel wat! We vervolgen onze Reitsmaroute vandaag in de richting van het plaatsje Lorsch, waar we toch maar weer een pensionnetje hebben geboekt. We weten ons niet te herinneren ooit een fietsvakantie te hebben beleefd waarin we zo vaak aansluitende hotelovernachtingen moesten boeken.

Heuveltje op en af

Het eerste fietsgedeelte van de route leidt ons naar de plaats Nierstein; daar zullen we weer terugkeren bij de Rijn. Het stuk tot aan Nierstein is best aardig om te fietsen: we hebben een weids uitzicht over de (wijn)landerijen en het zacht glooiende land. Het heuveltje op-en-af rijden gaat met de wind in de rug vrij makkelijk en op de laatste kilometers naar het Rijndal krijgen we een heerlijke lange afdaling als ‘freeride’ kado. Best fijn allemaal.

bij Nierstein steken we met de pont de Rijn over en beginnen aan het tweede gedeelte van de dagetappe. En om eerlijk te zijn: Dat stuk van zo’n 30 kilometer verdient niet de Nobelprijs voor de schoonheid. Landschappelijk valt er weinig te beleven in dit vrijwel vlakke gebied, de slaperige plaatsjes waar we doorkomen hebben eigenlijk niets te bieden en het traject bij Gernsheim bestaat uit een stikdrukke weg langs chemische industrie. We zijn dan ook niet ontevreden wanneer de plaatsnaam Lorsch op de borden verschijnt.

En daar was de regen

De hele dag is het droog gebleven, opnieuw met de nodige mazzel want rondom ons zagen we telkens dreigende luchten akelig dichtbij langs schuiven. Een kleine kilometer voor aankomt bij het hotel houdt het geluk op, we pikken nog net  de start van een regenbui mee die daarna een tweetal uurtjes zal aanhouden. Niet heel erg, want wij hebben onze keurig verzorgde kamer in het pension dan al bereikt,

s’ Avonds gaan we op zoek naar iets te eten in Lorsch. We worden aangenaam verrast, want dit stadje blijkt een levendig centrum te hebben met een prachtig historisch klooster en vele terrassen. Wij vinden het daarvoor iets te koud ( en te nat) maar krijgen na wat geduld wel een hartstikke fijn plekje in het prachtige restaurant van de lokale bierbrouwerij aangewezen. Kijk, da’s dan weer een prettige afsluiting van een dagje fietsen in Duitsland.

Morgen door naar Heidelberg. We hebben -ondanks de onduidelijke voorspellingen- ons voorgenomen nu eindelijk weer eens te kiezen voor een camping. Slecht weer of niet, we zijn de hotelletjes wel weer even zat en kiezen voor een verblijf op de slaapmat! En doorrrrrrrrrr!

Dagafstand 67
Totaal 651km