Het regent wanneer we deze morgen opstaan. Nee: Het plenst wanneer we opstaan. Echt zo’n bui waarvan je op de hoek van de straat al doorweekt bent. Niet echt iets om vrolijk van te worden, zeker niet wanneer je van plan bent om de hele dag te gaan fietsen. We gaan eerst maar eens onbijten in het Gasthof, dat geeft ons ook de kans om een plan te trekken voor deze dag.
Nadat we klaar zijn met het ontbijt pakken we onze spullen in en kijken hoopvol naar buiten. Regent het nou iets minder hard? Daar lijkt het op. Wel of geen regenpak aan, da’s nu de vraag. Voordat we aan een antwoord toekomen besluiten de Weergoden voor ons: Het stopt met regenen. Sterker nog nog: De hele dag krijgen we vrijwel geen druppel meer. Af en toe breekt er zelfs een waterig zonnetje door. En er staat in tegenstelling tot gisteren vrijwel geen wind, hetgeen het fietsen toch wel een stuk prettiger maakt. Al met al veel beter dan wat de weervoorspellers ons gisteren nog voorhielden.
 

Het resultaat van fietsen op blubberpaden van de R1 Radweg

Het resultaat van fietsen op blubberpaden van de R1 Radweg

Paderborner Land

Daardoor is het een uiterst prettige dag om te fietsen, zeker ook omdat de temperatuur zo’n 14 graden (!) gedaald is. We karren fluitend over het vlakke Paderborner Land, richting ons einddoel Hövelhof. De route is fijn afwisselend, soms over bospaadjes, dan weer over brede fietspaden, langs riviertjes en door dorpjes. Geen moment om je te vervelen, deze dag vliegt om. Onderweg zien we veel afgerukte takken en soms omgevallen bomen, het resultaat van de windhoos die we gisteren meemaakten. De R1 Radweg voert ons door mooie dorpjes als Rietberg en Reda waar steeds meer stokoude vakwerkhuisjes het straatbeeld bepalen.
 

Groen kamperen op de camping in Hövelhof

Is het geen mooi plekje? Groen kamperen op de camping in Hövelhof

Kamperen in het groen

We besluiten onderweg om het er toch maar op te wagen en te gaan kamperen, de weersomstandigheden zijn tenslotte best goed. Tegen 15.30 uur bereiken we onze camping in Hövelhof. Een ritje van 76 kilometer, dat makkelijk een stukje langer had kunnen zijn. Maar verderop zijn de campings dun gezaaid, dus hier stoppen we en bouwen in rap tempo ons kampementje op. Het biertje op het terras smaakt vervolgens perfect. Ook vermeldenswaard is de bijzonder vriendelijke eigenaresse van de camping, die haar uiterste best doet om het de kampeerders naar de zin te maken.

Na afloop van ons terrasmoment koken we ook weer eens bij de tent; wel zo gezellig en bovendien slepen we nu al 3 dagen de bij de supermarkt gekochte avondhap in onze tassen mee 😉 Morgen duiken we de heuvels in, we nemen dan afscheid van het Paderborner Land en begroeten de Harz. Volgens het routeboekje een pittig traject met diverse hellingen. We zullen zien!

Schloss Holte, fraai gelegen langs de R1 Radweg

Schloss Holte, fraai gelegen langs de R1 Radweg

 

Dagafstand 76km
Totaal 393km