Het is 08.30 uur wanneer we in onze B&B aanschuiven voor het ontbijt van gastheer Bill. Na een goed afrondend gesprek aan tafel met de eerder besproken Berkelee professor en zijn vrouw pakken we onze spullen in om daarna de reis in te zetten naar het laatste reisdoel in België: het plaatsje Cugnon, zo’n 2 kilometer van de grens.

Voordat we zover zijn moeten we eerst nog eens 50 kilometer van de Ardennen overbruggen. En dat blijft een aparte uitdaging…. Werkelijk geen meter van deze etappe is horizontaal; de route bestaat uitsluitend uit hellingen en afdalingen. Niet dat het onmogelijk is om te doen hoor, we kunnen alle hellingen tot ons plezier daadwerkelijk fietsend op. Wat dat betreft is enige gewenning na de vorige fietsdag al merkbaar… Maar wanneer we om 15.30 uur bij ons overnachtingsadres aankomen, dan vinden we het toch wel weer mooi geweest. Eenzelfde afstand in fietskilometers thuis of in de Ardennen: het maakt echt uit!

20160714_094740

Mooie vergezichten

De route is door het golvende landschap overigens een aaneenschakeling van fraaie vergezichten. Fietsend over stille landweggetjes waan je jezelf in een mooi schilderij, ook al geholpen door het fijne weer dat ons vandaag zeer goed gezind is. De voorspellingen vandaag waren ronduit slecht maar in de praktijk komt daar gelukkig weinig van uit. We zien in de verte wel enkele dreigende luchten maar deze weten ons niet te bereiken. Slechts één keer trekken we ons regenpak aan en dat is overbodig omdat -los van een handvol spetters -er geen echte regenbui tot stand komt. Het lukt ons om te picknicken in de zon en vervolgens een heerlijk half uurtje te luieren…. Hoe bedoel je, slecht weer?

Nu zitten we in ons B&B in het voornoemde plaatsje Cugnon. Een schitterende plek in de Belgisch-Luxemburgse Ardennen, gehuisvest in een 17e eeuws pand en gedreven door twee buitengewoon gastvrije Belgen. Het komt ons aan niets te kort. Nadat we in de zonnige tuin genoten hebben van een biertje en borrelhapje wacht ons nu een fijn avondmaal. Het wijntje hebben we zelf mogen uitkiezen. Dat komt wel goed!

20160714_100746

Morgen karren we Frankrijk in. Opnieuw zal het korte etappe zijn omdat we ons reisdoel Montmedy wat beter willen bekijken. De weergoden lijken ons gunstig gezind, dus het plan is om op de lokale Municipal in ons tentje te overnachten. We’ll see!

Dagafstand 50km
Totaal 274km