image

Ook vandaag zitten we weer strak op tijd op de fiets. Het eerste deel van de tocht gaat lekker, er wordt vooral gedaald dus komen we redelijk snel in Crest aan, een wat grotere plaats in De Drôme. Hier passeren we ook de rivier die haar naam aan deze streek geeft, reden genoeg om weer even een fotootje te schieten. We doen nog wat boodschappen en stappen op de fiets voor de rit naar boven.

We hebben mazzel, de zon laat zich vandaag minder goed zien. Vervelend voor alle zonaanbidders maar prettig als je een inspanning moet leveren. De weg gaat mooi geleidelijk omhoog, zodat we ook kans hebben om van de prachtige omgeving voldoende mee te krijgen. Ergens halverwege stuiten we op een heus lavendelveld, de eerste die we deze vakantie zien. Prachtig! De boer is net bezig om zijn oogst binnen te halen, hierdoor hangt er een extra zware lavendelgeur rondom het veld….. We blijven een tijdje kijken en maken de foto die oma Tiny enkele dagen geleden besteld had. Daarna fietsen we verder en bereiken het gedeelte waar de omringende bergen van de pas elkaar ontmoeten. Hier is een doorgang half in de bergwand gehakt, dat levert een fraai plaatje op.

image

Het laatste stuk van de klim is nog wel wat pittig, maar daarna bereiken we al met al vrij makkelijk het hoogste punt van de weg.

dat is kikken: de top van de Pas de Lauzun gehaald!

Op de natuurcamping

Daarna is het resterende stuk naar onze camping een ABC-tje, we vliegen er zo’n beetje naar toe. De camping is trouwens weer totaal anders dan het paradijs waar we gisteren zaten. Camping La Graville is een ‘air naturelle‘, midden in het bos gelegen en rondom ingesloten door prachtige bergen. Er zijn iets van 30 plekken, wij staan met ons tentje aan het riviertje dat langs het terrein stroomt. Er is een zelf getimmerd huisje waar we vanavond – als het goed is- wat te eten kunnen krijgen. De eigenaren van de camping maken zich niet al te druk, zij spelen al bijna de hele middag Rummikub :-))

Net als we ons hebben geïnstalleerd kleurt de lucht donker en enkele minuten later breekt er een daverend onweer los. Wel balen, we hadden er op gerekend dat de zuidkant van Frankrijk ons vooral goed weer zou brengen. Volgens Meteo France wordt ook morgen een onbestendige dag. Laten we hopen dat het meevalt!

image

 

Dagafstand 46 km
Totaal 1429 km