Na een prima nachtje zitten we om 09.00 uur weer op het stalen ros om de Groene Weg te vervolgen. Het verloop van de afgelopen 3 dagen is steeds hetzelfde, we proberen de campings zó op de route te kiezen dat er bij de start van de dag geklommen moet worden. Dan is de temperatuur nog lekker laag en gaat het zwaardere fietsen dus wat fijner. Zo ook vandaag.

Direct na Hauterives gaat de weg 3 kilometer lang lekker steil omhoog. De beloning voor dat gezwoeg is echt heel groot. Het uitzicht over dit deel van de Drome is supermooi, we genieten met volle teugen. Het genieten wordt nog groter wanneer de afdaling begint. Deze gaat zoals je hem graag hebben wilt: heeeel mooi geleidelijk en suuuuuperlang. We rollen bijna automatisch de stad Romans sur Isere binnen.

De Groene weg naar ChabeuilHet is een rare gewaarwording om plotseling een redelijk drukke stad binnen te komen. We hebben zo’ n 1000 kilometer verlaten landweggetjes en stille paden achter de rug, en nu fietsen we plotseling de stikdrukke weekmarkt van Romans op. Dat zijn we niet meer gewend, een onverwacht effect na 3 weken fietsen. Snel maken we een foto van de Isere en ontvluchten vervolgens de drukte. Na een kilometer worden we weer een zijweggetje ingeleid en is het over met de hectiek. Hier hervatten we weer het heerlijke langzame afdalen, ook al geholpen door een vlagere wind die we vol in de rug hebben.

Le Grand Lierne

Het eindpunt van de rit is camping Le Grand Lierne, vlakbij Chabeuil. Hier doemen leuke herinneringen op, we rekenen uit de we hier precies 9 jaar geleden met Sanne, Sietse en Hidde hebben gekampeerd. Het was de laatste vakantie dat Sanne nog met ons meeging. Over de camping kunnen we kort zijn: Dit is een gigantische lokaal toeristische (Nederlandse) explosie. Zie de foto’s, die meer dan 1000 woorden zeggen…. Het contrast is groot met de vorige campings waarvan een enkele waar we zelfs helemaal alleen stonden. Hier staan de caravans, tenten en mobilhomes bovenop elkaar gepropt. Bij de douches is het wachten tot er een plekje vrijkomt. We kunnen ons nu nauwelijks voorstellen dat we in het verleden met de kinderen zelf ook veelvuldig op dit soort campings hebben gestaan.

image

Overigens vermaken we ons prima op Le Grand Lierne. We dobberen wat in de 6(!) zwembaden en zitten op het terras, er valt veel te zien. ’s Avonds maken we gebruik van het restaurant en kijken we naar de voorstelling van de concollega’s van Hidde, het animatieteam van de camping.

 

Dagafstand 53 km
Totaal 1383 km

 

image