Afgelopen nacht hebben we een primeur meegemaakt. Ergens in het midden van de nacht begon het te tikken op het tentzeil, en daarna harder en nog harder…. Een heuse regenbui! Voor ons tentje betekende dit een daadwerkelijke vuurdoop, we hebben nog niet eerder een serieuze plensbui op ons nieuwe Nigor tentje meegemaakt. De test werd met glans doorstaan: Al onze spullen bleven kurkdroog. Top! Deze primeur zegt trouwens ook iets over de weersomstandigheden die we tot nu toe meemaken. We hebben nog vrijwel geen spetter regen gehad. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt!Bij het ontbijt schijnt ons al weer een vriendelijk zonnetje tegemoet. Opmerkelijk, want Meteo France heeft ons voor vandaag een regenachtige dag voorspeld. Maar daar komt het niet van; de hele dag zal de zon bij ons blijven, tot laat in de avond. Dat gaat wel gepaard met een benauwde warmte, de luchtvochtigheid is soms zo hoog dat de brilglazen er van beslaan.

20160716_100741

Vandaag is ons reisdoel de plaats Port sur Saône, een plek die we 2 jaar geleden tijdens onze Groene Weg route ook al aandeden. Hier is een mooie grote camping te vinden, vlak naast de brug van het dorp. Maar er bestaat ook de kans dat we, wanneer de reis vlot verloopt, een dorp verderop neerstrijken.

In Bourgondië

Niet in de laatste plaats door het mooie weer is de route van vandaag ook weer een feestje. Langzaam maar zeker zien we het landschap veranderen van Vogezen in Bourgondië. Dat zie je o.a. aan de daken van huizen en kerken die steeds vaker de kenmerkende mozaïek-patronen krijgen. We fietsen door een glooiend landschap dat in sommige opzichten aan Zuid-Limburg doet denken. Door die glooiingen moeten we regelmatig op de trappers maar worden we ook even zo vaak beloond met fijne afdalingen.

20160721_103908

Al rond 13.30 arriveren we in Port sur Saone. Da’s wel erg vroeg, we besluiten door te fietsen naar Scey sur Saône, zo’n 12 kilometer verderop. Ook dit ritje is snel gemaakt, vooral vanwege het fraaie vrijliggende fietspad waarop we in volmaakte rust de loop van de Saône volgen tot aan Scey. Hier vinden we een plek op de municipal, die fraai gelegen is aan -alweer dezelfde- Saône. Om het zweet af te spoelen nemen we een duik in het gemeentelijk zwembad en lezen we een boekje in de schaduw van de bomen. Het avondeten maken we dit keer maar weer eens zelf, de pot schaft heerlijke zomerse salade met spekjes en geitenkaas. En op het moment van schrijven zit uw redacteur aan de kant van de rivier met een koppie thee in het avond donker zijn verhaal op te schrijven. De temperatuur is nu pas echt lekker, en het geruis van de Saône maakt dit tot een heel fijn plekje om te kamperen. Morgen weer verder!

20160721_203047

Dagafstand 55km
Totaal 602km