Tijd voor een schitterende fietsrit. Vandaag staat de etappe van Chur naar St.Moritz op het menu. Die hebben we 4 jaar geleden ook al eens gedaan, dus we weten wat ons te wachten staat. Eerst flink wat klimwerk, dan de trein, en daarna: het hoogste punt van de vakantie!

Al om 07.30 uur maakt de zon een verder verblijf in ons tentje onmogelijk. Tijd op op te staan, we hebben werk te doen! De regenbuien van gisteren hebben hun tol geeist, de tent is van binnen tot buiten doorweekt. We proberen in de eerste zonnestralen de bedden en tent wat te drogen. Tegen 09.00 uur stappen we op het stalen ros voor een rit waarvan we het verloop dus al in grote lijnen kennen. Het eerste deel is tamelijk vlak, maar na enige tijd moeten we er echt aan geloven: Er wacht een zeer pittige klim op ons. 

piepend en krakend

En die verloopt anders dan voorgaande jaren, waarin René doorgaans gewend was de iets betere klimmer te zijn. De rollen zijn nu volledig omgekeerd, op de helling word hij er door Petra keihard vanaf gereden. Terwijl René op een steile 11% helling bijkans plat gaat fietst zij hem voorbij alsof het de Grote Houtstraat betreft. De vermoedelijke reden? Het stukje trapondersteuning dat sinds april op haar Santos fiets gemonteerd zit ( natuurlijk in combinatie met de inspanning die door Petra zelf ook wordt geleverd). 

Terwijl Petra tamelijk fris en fruitig bovenaan de klim wacht komt René hijgend en krakend boven. Maar de beloning is groot want het uitzicht dat we cadeau krijgen is prachtig! Kijk zelf maar…

Daarna volgt een fijne afdaling, en na een handvol kilometers arriveren we tenslotte in Thusis. Vanaf hier stappen we over op de trein. Niet zomaar eentje, maar de heuse Bernina Express, die ons in 1,5 uur naar St. Moritz brengt. Het prijskaartje (45 euro pp) valt in het niet bij het moois dat ons onderweg geboden wordt. Wat een spectaculaire rit! Talloze tunnels en bruggen vormen een fantastisch mooi traject dat zo in het tv-programma ‘Rail Away’ zal passen. De panorama-ramen van de trein zorgen ervoor dat je maximaal van het uitzicht kunt genieten. 

Op naar de camping

Om 14.00 uur komt de sprookjesrit tot een einde en laden we onze zwaar bepakte fietsen uit de trein. We staan direct aan het meer van St. Moritz, zoals gezegd voor ons bekend terrein. Nog niet zo bekend is de camping waar wij ons oog op hebben laten vallen. 4 jaar geleden kampeerden we bij Silvaplana, enkele kilometers buiten de stad. Nu scoren we een fijne plek op de stadscamping, aan de rand van St. Moritz gelegen. Midden in de bossen gelegen is het uitzicht op de omringende Alpen spectaculair. Wat een fijne plek, en wat een mooie dag!

Vanaf morgen beginnen we aan de afdaling langs de Inn, een reis die ons na ruim 350 km tenslotte tot nabij het Oostenrijkse Salzburg moet gaan brengen. We willen in deze route kleine stapjes gaan maken; het heeft geen zin om als een dolle door dit prachtige gebied te gaan jagen.Wordt dus vervolgd!

Afstand 40 km, totaal 161km.