Een camping met rust…. dat zijn we al even niet meer gewend. Afgelopen nacht was het op de (wat verder van de Rijn afgelegen) camping Rheineck muisstil, waardoor we werkelijk als roosjes hebben kunnen maffen. Alleen in de ochtend werden we even gewekt door het getik van een verdwaalde kortstondige regenbui, iets waar we helemaal niet op gerekend hadden.20150717_120554Om 10.00 uur zitten we op de fiets, dit na een schraal ontbijt van restanten ( helaas geen bakker in de buurt). Al snel komen we er achter dat dit een bijzondere dag gaat worden. Nog voor 11.00 uur is de temperatuur al opgelopen tot 29 graden, en wanneer we tussen de middag even op een terras neerstrijken is het een respectabele 33 graden! Het zweet komt op dat moment uit alle poriēn tegelijk zetten, de stralen lopen langs het hoofd, de buik/rug en door de bilnaad. Wanneer we bij Koblenz arriveren ( na een overigens mooie rit langs rivier, vakwerkhuisjes en heuvels) is de hitte extreem; de thermometer van Petra geeft nu 37 graden aan. Dit maakt het fietsen er niet leuker op. 

We bespreken met elkaar wat te doen, te meer daar de route zich na Koblenz splitst in de ‘rivier’ of de zwaardere ‘heuvel’ variant. Onderzoek op Internet leidt ons naar een kampeerplaats zo’n 13 kilometer verderop langs de Rijn met, jawel, een zwembad! De keus is snel gemaakt. Samen met de voorspelling dat het zeker tot dinsdag heel warm blijft besluiten we niet de heuvels in te trekken. We vervolgen de Rijnroie en komen tegen 15.00 uur op de zonovergoten camping Sonnecke in Spay terecht. Na snel omkleden komt de alles verlossende duik in het zwembad. Heeeeeerlijk!IMG-20150717-WA0000

s’Avonds eten we een hapje op het terras van het campingrestaurant, dit met prachtig uitzicht op De Rijn en de achterliggende heuvels.De zon geeft ook ‘s avonds nog veel warmte, menig restaurantgast is op het terras nog steeds op zoek naar wat schaduw. De restauranteigenaar is weinig invoelend door alle parasols dicht te klappen omdat hij bang is voor eventuele windvlagen. Ach ja….

20150717_172537

Dagafstand 51km
Totaal 527km