Een dagje relaxen in Heidelberg, het zit er zo maar weer op. Een bezoek aan een kasteel, wat live muziek beluisteren, een hapje en drankje, alles wat er bij een toeristisch bezoek hoort. Maar voordat het zover was moest er eerst wel een probleempje opgelost worden.

Dat zat zo. Na (te) veel dagen in hotels was het gisteren eindelijk weer eens tijd voor twee nachtjes ouderwets kamperen. Met de nodige routine hebben we ons kampementje opgebouwd.  Na een gezellige avond brak het moment aan om naar ons bedje te gaan, toen René constateerde dat zijn luchtbedje wel wat erg slap opgeblazen was. Even wat lucht erbij, en doorrrr. Uurtje later: ai, het bedje is opnieuw zacht. Na drie keer opblazen is de conclusie duidelijk: het luchtbedje is lek. Wat resteert is een nacht op de koude harde grond, en daar wordt de heer des huizes bepaald niet vrolijk van.

Bellen blazen 

Nu is dit bedje van een merk en soort dat je niet zomaar bij de supermarkt koopt, dus eerst maar eens kijken of er wat aan te repareren valt. We bedenken allerlei trucs om het lek te vinden, en uiteindelijk werkt de meest klassieke oplossing: beetje zeepsop op de verdachte plekken en jawel  hoor. Luchtbelletjes bubbelen op bij het ventiel. Daar zit een klein rubber ringetje in dat een beetje scheef zit, waardoor lucht kan ontsnappen. Dingetje van niks dus, wat er voor gezorgd heeft dat René zo’n 7 uur lang heeft liggen woelen en draaien. Joepie!

Maar de middag maakt dus veel goed. We wandelen rond in Heidelberg dat opnieuw zeer druk bevolkt is met toeristen van ‘all over the world’. Het is verbazingwekkend dat deze stad zoveel aantrekkingskracht op dagjesmensen heeft. Het is best een leuke stad met een mooi groot kasteel, maar daar heb je er wel meer van in Duitsland….  En voor de rest? De hoofdwinkelstraat zit afgeladen met fastfood en terrasjes, en dan heb je het in grote lijnen wel gehad. Waarom trekt dat hordes mensen? Nou ja, dezelfde vraag zou je ook over Volendam kunnen stellen.

Anyway: wij vermaken ons met een bezoek aan het kasteel, en verblijven langdurig in de kasteeltuin waar een openlucht concert plaatsvindt van een Amerikaanse marinierskapel. Leuk om te horen en te zien. Na afloop lessen we de dorst in het centrum en duiken een restaurant in dat zich heeft gespecialiseerd in oud-Duitsche kost. Wie wil er nog een hapje…?

Dagafstand 10km
Totaal 710km