De vorige fiets van Petra

Wij zijn al enkele jaren een grote fan van Santos.

Petra viel als eerste voor dit merk. In de tijd vóór de aanschaf van haar Santos Travelmaster had zij vele jaren gebruik gemaakt van een hybride Peugeot. Op zich een prima karretje waarop bijna 30.000 kilometer werd gefietst en waar in de loop der tijd zo’n beetje elk onderdeel van werd vervangen (behalve het frame 🙂 ). Gezien de relatief lage aanschafprijs hebben we wel het onderste uit de kan gehaald!

Santos_fiets_petraNadat Petra met weemoed afstand deed van haar trouwe Peugeot was het tijd voor een serieuze vakantiefiets. Petra’s broer Marc (ook een fervent vakantiefietser) reed al enkele jaren op een prachtige Santos, en dat bracht ons er toe ook eens te kijken naar zo’n fiets. Eerst was het wel even schrikken: de aanschafprijs van dit merk zit bepaald niet op het niveau van De Witte Fietsenhal. Maar al snel werd het duidelijk dat het hier om bijzondere custom build fietsen gaat waarop kwalitatief hoogwaardige onderdelen worden gemonteerd.  Dat rechtvaardigt een andere prijs. Daarom zijn we naar de Vakantiefietser in Amsterdam gegaan waar we ons door Eric Schuijt uitvoerig hebben laten voorlichten. En zo’n 5 weken later stond-ie er: een stoere Travelmaster, speciaal in elkaar gezet voor Petra.

Inmiddels zijn Petra en haar rijwiel 6 jaar en 20.000 kilometer verder. En het moet gezegd: de fiets is formidabel en doet precies waarvoor deze is aangenomen. Lekker stabiel rondrijden en vooral niet kapot gaan. Door hem regelmatig onderhoud te gunnen blijft de Santos in prima conditie en ziet de fiets er nog heel ‘fit’ uit.

 

Kenmerken van de Santos Travelmaster 2.8 alu custombuilt Shimano

frame Travelmaster 2.8 alu 61 cm
voorvork Santos stalen travelmaster (extra sterk)
balhoofdstel Santos RVS
shifters Shimano XT Rapidfire
voorderailleur Shimano XT
achterderailleur Shimano XT
crankstel Shimano
cassette Shimano XT 11/32
remmen velgremmen Magura HS33
wielen handgemaakt vakantiewiel met XT naaf
pedalen Shimano DX
bagagedragers Tubus Pack Rack (achter) en Ergo zwart (voor)